Inseminación Artificial amb semen de donant

Inseminació Artificial de Donant (IAD)

La inseminació artificial amb semen de donant consisteix a col.locar a l'úter els espermatozoides d’un banc de semen.

Inseminació Artificial de Donant (IAD)
Inseminació Artificial de Donant (IAD)

Quan es recomana?

La Inseminació Artificial amb semen de donant consisteix a col•locar a l’úter els espermatozoides d’un banc de semen. És una tècnica simple i eficaç perquè la mostra de semen presenta unes condicions òptimes de qualitat i quantitat d’espermatozoides, ja que prové d’un home sa.

La inseminació artificial amb semen de donant és recomanable quan l’home pateix malalties hereditàries, incapacitat dels testicles per fabricar espermatozoides (fallida testicular) o bé per a dones sense parella masculina.

Fases

Control i estimulació dels ovaris

1. Control i estimulació dels ovaris

S’estimulen els ovaris mitjançant l’administració d’hormones (hormona fol·liculostimulant, FSH i, en alguns casos, hormona luteostimulant, LH) i es controla el desenvolupament del cicle amb ecografies fins comprovar que el número i mida dels fol·licles és l’adequat (només cal un fol·licle per a aquesta tècnica). És llavors quan mitjançant l’administració d’una altra hormona que imita l’LH, que és l’hormona que naturalment provoca l’ovulació (hormona luteostimulant), es provoca l’alliberament de l’òvul.

Obtenció de la mostra de semen

2. Obtenció de la mostra de semen

La mostra de semen s’obté d’un donant que ha passat per un estudi mèdic complet (anàlisi de semen, anàlisis de sang i orina, exploració general, estudi de malalties de transmissió sexual i examen psicològic) per assegurar la qualitat dels seus espermatozoides i descartar qualsevol patologia. Tots els donants són majors d’edat i signen un consentiment i l’anonimat de la seva donació. El semen es congela abans de fer-lo servir i es manté així durant un mínim de sis mesos per tal de garantir el període finestra de certes malalties de transmissió sexual.

Inseminació

3. Inseminació

El dia de l’ovulació es carrega la mostra d’espermatozoides en una cànula fina i s’introdueix a l’úter per injectar-los. És un procés senzill, indolor i molt similar al de qualsevol revisió ginecològica.

Taxa d’èxit

Cost del tractament

Gràcies als nostres 15 anys d’experiència amb pacients provinents de tot el món, a EUGIN et podem oferir les millors
garanties.

El cost total del teu tractament, tancat, sense sorpreses, des de 1.490 EUR *
Els tractaments mèdics a Espanya estan exempts d’IVA

Aquest import inclou tots els actes mèdics necessaris per a la seva realització, des de la teva primera visita fins a la finalització del mateix.

Aquest import NO inclou:

 • Els tests mèdics previs necessaris: aquests són diferents per a cada persona en funció del seu historial clínic, i per aquest motiu no podem incloure’ls en un pressupost tancat.
  Sabem que aquestes analítiques poden resultar molt cares, i en alguns casos difícils d’obtenir. Si ho desitges, ens en podem ocupar a un preu reduït, amb l’avantatge que no t’hauràs de preocupar de res.
 • La medicació: durant la teva primera visita, el teu metge t’indicarà les dosis que necessites, segons el teu cas. El preu de la medicació ve determinat pel laboratori que l’elabora.
  A títol orientatiu, el cost mitjà de la medicació per al teu tractament oscil·larà entre 800 y 1.100€.

Viatges i estada: a EUGIN, tots els tractaments es realitzen a Barcelona. Pots començar immediatament i, des que el comences fins que l’acabes, acostuma a passar al voltant d’un mes.

Conscients que els desplaçaments suposen un important cost afegit, a Eugin fem tot el possible per reduir-los al mínim imprescindible.

Per això, et proposem dues modalitats:

 1. Dos curts viatges a Barcelona
  Els viatges poden programar-se tots els dies de la setmana (cap de setmana inclòs) per facilitar-te quadrar-los amb la teva agenda.
 2. b) Un únic viatge a Barcelona, de duració variable
  Existeix la possibilitat de programar un únic viatge a Barcelona per realitzar el tractament. Si prefereixes aquesta opció, pots contactar amb el nostre equip d’atenció al pacient, que t’ajudarà a planificar tot el desplaçament. Segons el teu cas i el tractament que realitzis, l’estada pot variar* entre 15 dies i un mes aproximadament.

  *En el cas de requerir un visat, tingues en compte la possibilitat de que el teu viatge podrà allargar-se en funció del teu cas i el tractament que realitzis. El nostre equip d’atenció al pacient t’ajudarà a organitzar tots els detalls de la teva estada.

Tot el seguiment es realitza de manera còmoda, segura i amb tota privacitat a través de la teva àrea privada, dissenyada a la nostra web a tal efecte.

Darrera Actualització: juliol, 2016
La teva primera visita, sense compromís