La inseminació artificial amb semen de la parella consisteix a col.locar a l’úter els espermatozoides de la parella seleccionats amb anterioritat a partir d’una mostra.


Quan es recomana?

La inseminació artificial és adequada quan els espermatozoides tenen dificultats per arribar a l’úter (la impotència, la mala qualitat de l’esperma, etc.).

També en cas de disfunció ovulatòria, anatòmica i/o factor cervical, d’infertilitat inexplicable o factors coitals.

Fulletó PDF (613 Kb)


Vasectomia
La inseminació artificial pot emprar-se quan l’home s’ha sotmès a una vasectomia i desitja tenir un fill. El semen s’obté per punció del conducte deferent i, si s’aconsegueix la mostra necessària, es prepara i s’empra per a la inseminació artificial. No obstant, les mostres obtingudes mitjançant aquest procediment no solen ser molt abundants, de manera que és probable que finalment es recomani recórrer a la fecundació in vitro.

Patologia urològica
La inseminació artificial conjugal pot utilitzar-se també amb èxit en certes situacions por freqüents, com és el cas d’homes que presentin ejaculació retrògrada (a l’interior de la bufeta urinària), cosa que succeeix després de cirurgia prostàtica. En aquest cas, s’obtenen els espermatozous mitjançant centrifugació del contingut vesical. També s’utilitza en certes patologies urològiques, com és el cas de les hipospàdies. Altres malalties que s’han beneficiat d’aquest tractament són les impotències resultants de paraplegies o tetraplegies, que permeten l’obtenció d’espermatozous mitjançant electroejaculació o punció de l’epidídim.

Càncer
En altres casos, la inseminació artificial pot també preparar-se amb antelació, quan l’home ha de ser sotmès a tractaments de quimioteràpia o radioteràpia (certs tractaments per al càncer), que acostumen a alterar les cèl·lules germinals productores d’espermatozous. En aquest cas, es poden congelar amb antelació vàries mostres de semen ejaculat (criopreservació), les quals es descongelen i es preparen en el moment que es desitgi una inseminació artificial.


Fases

1. Control i estimulació dels ovaris

S’estimulen els ovaris mitjançant l’administració d’hormones (hormona fol·liculostimulant, FSH i, en alguns casos, hormona luteostimulant, LH) i es controla el desenvolupament del cicle amb ecografies fins comprovar que el número i mida dels fol·licles és l’adequat (només cal un fol·licle per a aquesta tècnica). És llavors quan mitjançant l’administració d’una altra hormona que imita l’LH, que és l’hormona que naturalment provoca l’ovulació (hormona luteostimulant), es provoca l’alliberament de l’òvul.

2. Preparació de la mostra de semen

El mateix dia de la inseminació, l’home dóna la mostra de semen al laboratori. La mostra es tracta per separar els espermatozoides mòbils de la resta. Després d’aquest procés, s’obté una concentració d’espermatozoides mòbils (diversos milions) suficient per fer la inseminació.

3. Inseminació

El dia de l’ovulació es carrega la mostra d’espermatozoides en una cànula fina i s’introdueix a l’úter per injectar-los. És un procés senzill, indolor i molt similar al de qualsevol revisió ginecològica.


Taxes d’èxit certificades


Responsive image
Responsive image


Cost del tractament

El cost total del teu tractament, tancat, sense sorpreses, des de: 1.140 EUR

Obtén la teva Valoració de Fertilitat 360º gratuïta durant la teva primera visita, si la sol·licites abans del 31 d'agost.

Aquest import inclou tots els actes mèdics necessaris per a la seva realització, des de la teva primera visita fins a la finalització del mateix.

Els tractaments mèdics a Espanya estan exempts d’IVA.

Aquest import NO inclou:

  • Les proves mèdiques prèvies necessàries, ja que són diferents per cada persona en funció del seu historial clínic.
  • La medicació, ja que durant la primera visita el teu metge t’indicarà la dosi que necessites segons el teu cas.
  • La vitrificació d’oòcits o embrions, atès que la necessitat d’aquesta tècnica no es concreta fins la darrera fase del tractament de fecundació in vitro.

Calculadora

Simulador de finançament del teu tractament. Introdueix l’import que desitges finançar.

Calcular

El teu tractament suposaria:
3 quotes de - cadascuna*
6 quotes de - cadascuna*
9 quotes de - cadascuna*
12 quotes de - cadascuna*

*Inclou el cost de 2% de tramitació de l'expedient

Per sol·licitar el finançament del teu tractament, és necessari que et posis en contacte amb nosaltres per poder resoldre't qualsevol dubte


Viatges i estada

A EUGIN, tots els tractaments es realitzen a Barcelona. Pots començar immediatament i, des que el comences fins que l’acabes, acostuma a passar al voltant d’un mes.

Conscients que els desplaçaments suposen un important cost afegit, a Eugin fem tot el possible per reduir-los al mínim imprescindible.

Per això, et proposem dues modalitats:

A. Dos curts viatges a Barcelona. Els viatges poden programar-se tots els dies de la setmana (cap de setmana inclòs) per facilitar-te quadrar-los amb la teva agenda.
B. Un únic viatge a Barcelona, de duració variable. Existeix la possibilitat de programar un únic viatge a Barcelona per realitzar el tractament. Si prefereixes aquesta opció, pots contactar amb el nostre equip d’atenció al pacient, que t’ajudarà a planificar tot el desplaçament. Segons el teu cas i el tractament que realitzis, l’estada pot variar* entre 15 dies i un mes aproximadament.

*En el cas de requerir un visat, tingues en compte la possibilitat de que el teu viatge podrà allargar-se en funció del teu cas i el tractament que realitzis. El nostre equip d’atenció al pacient t’ajudarà a organitzar tots els detalls de la teva estada.

Tot el seguiment es realitza de manera còmoda, segura i amb tota privacitat a través de la teva àrea privada, dissenyada a la nostra web a tal efecte.
Aquesta tècnica ofereix una probabilitat d’embaràs certificada, de fins a un
41%

Tota la informació que necessites per prendre la millor decisió

El teu Prediagnòstic gratuït

Començar el meu tractament

Més informació

Darrera Actualització: juliol 2018