Inseminació artificial amb semen de la parella

Inseminació Artificial Conjugal (IAC)

La inseminació artificial amb semen de la parella consisteix a col.locar a l'úter els espermatozoides de la parella seleccionats amb anterioritat a partir d'una mostra.

Inseminació Artificial Conjugal (IAC)
Inseminació Artificial Conjugal (IAC)

Quan es recomana?

La inseminació artificial és adequada quan els espermatozoides tenen dificultats per arribar a l’úter (la impotència, la mala qualitat de l’esperma, etc.). També en cas de disfunció ovulatòria, anatòmica i/o factor cervical, d’infertilitat inexplicable o factors coitals.

Vasectomia

La inseminació artificial pot emprar-se quan l’home s’ha sotmès a una vasectomia i desitja tenir un fill. El semen s’obté per punció del conducte deferent i, si s’aconsegueix la mostra necessària, es prepara i s’empra per a la inseminació artificial. No obstant, les mostres obtingudes mitjançant aquest procediment no solen ser molt abundants, de manera que és probable que finalment es recomani recórrer a la fecundació in vitro.

Patologia urològica

La inseminació artificial conjugal pot utilitzar-se també amb èxit en certes situacions por freqüents, com és el cas d’homes que presentin ejaculació retrògrada (a l’interior de la bufeta urinària), cosa que succeeix després de cirurgia prostàtica. En aquest cas, s’obtenen els espermatozous mitjançant centrifugació del contingut vesical. També s’utilitza en certes patologies urològiques, com és el cas de les hipospàdies. Altres malalties que s’han beneficiat d’aquest tractament són les impotències resultants de paraplegies o tetraplegies, que permeten l’obtenció d’espermatozous mitjançant electroejaculació o punció de l’epidídim.

Càncer

En altres casos, la inseminació artificial pot també preparar-se amb antelació, quan l’home ha de ser sotmès a tractaments de quimioteràpia o radioteràpia (certs tractaments per al càncer), que acostumen a alterar les cèl·lules germinals productores d’espermatozous. En aquest cas, es poden congelar amb antelació vàries mostres de semen ejaculat (criopreservació), les quals es descongelen i es preparen en el moment que es desitgi una inseminació artificial.

Fases

Control i estimulació dels ovaris

1. Control i estimulació dels ovaris

S’estimulen els ovaris mitjançant l’administració d’hormones (hormona fol·liculostimulant, FSH i, en alguns casos, hormona luteostimulant, LH) i es controla el desenvolupament del cicle amb ecografies fins comprovar que el número i mida dels fol·licles és l’adequat (només cal un fol·licle per a aquesta tècnica). És llavors quan mitjançant l’administració d’una altra hormona que imita l’LH, que és l’hormona que naturalment provoca l’ovulació (hormona luteostimulant), es provoca l’alliberament de l’òvul.

Preparació de la mostra de semen

2. Preparació de la mostra de semen

El mateix dia de la inseminació, l’home dóna la mostra de semen al laboratori. La mostra es tracta per separar els espermatozoides mòbils de la resta. Després d’aquest procés, s’obté una concentració d’espermatozoides mòbils (diversos milions) suficient per fer la inseminació.

Inseminació

3. Inseminació

El dia de l’ovulació es carrega la mostra d’espermatozoides en una cànula fina i s’introdueix a l’úter per injectar-los. És un procés senzill, indolor i molt similar al de qualsevol revisió ginecològica.

Taxa d’èxit

Cost del tractament

Gràcies als nostres 15 anys d’experiència amb pacients provinents de tot el món, a EUGIN et podem oferir les millors
garanties.

El cost total del teu tractament, tancat, sense sorpreses, des de 1.140 EUR *
Els tractaments mèdics a Espanya estan exempts d’IVA

Aquest import inclou tots els actes mèdics necessaris per a la seva realització, des de la teva primera visita fins a la finalització del mateix.

Aquest import NO inclou:

 • Els tests mèdics previs necessaris: aquests són diferents per a cada persona en funció del seu historial clínic, i per aquest motiu no podem incloure’ls en un pressupost tancat.
  Sabem que aquestes analítiques poden resultar molt cares, i en alguns casos difícils d’obtenir. Si ho desitges, ens en podem ocupar a un preu reduït, amb l’avantatge que no t’hauràs de preocupar de res.
 • La medicació: durant la teva primera visita, el teu metge t’indicarà les dosis que necessites, segons el teu cas. El preu de la medicació ve determinat pel laboratori que l’elabora.
  A títol orientatiu, el cost mitjà de la medicació per al teu tractament oscil·larà entre 800 y 1.100€.

Viatges i estada: a EUGIN, tots els tractaments es realitzen a Barcelona. Pots començar immediatament i, des que el comences fins que l’acabes, acostuma a passar al voltant d’un mes.

Conscients que els desplaçaments suposen un important cost afegit, a Eugin fem tot el possible per reduir-los al mínim imprescindible.

Per això, et proposem dues modalitats:

 1. Dos curts viatges a Barcelona
  Els viatges poden programar-se tots els dies de la setmana (cap de setmana inclòs) per facilitar-te quadrar-los amb la teva agenda.
 2. Un únic viatge a Barcelona, de duració variable
  Existeix la possibilitat de programar un únic viatge a Barcelona per realitzar el tractament. Si prefereixes aquesta opció, pots contactar amb el nostre equip d’atenció al pacient, que t’ajudarà a planificar tot el desplaçament. Segons el teu cas i el tractament que realitzis, l’estada pot variar* entre 15 dies i un mes aproximadament.

  *En el cas de requerir un visat, tingues en compte la possibilitat de que el teu viatge podrà allargar-se en funció del teu cas i el tractament que realitzis. El nostre equip d’atenció al pacient t’ajudarà a organitzar tots els detalls de la teva estada.

Tot el seguiment es realitza de manera còmoda, segura i amb tota privacitat a través de la teva àrea privada, dissenyada a la nostra web a tal efecte.

Darrera Actualització: juliol, 2016
La teva primera visita, sense compromís