Fecundació in Vitro amb òvuls propis i semen de la parella

FIV amb òvuls propis i semen de la parella

La fecundació in vitro amb òvuls propis i semen de la parella és una tècnica de laboratori que consisteix a fecundar els òvuls, prèviament extrets, amb els espermatozoides de la teva parella.

FIV amb òvuls propis i semen de la parella
FIV amb òvuls propis i semen de la parella

Quan es recomana?

La fecundació in vitro amb òvuls propis i semen de la parella és una tècnica de laboratori que consisteix a fecundar els òvuls, prèviament extrets, amb els espermatozoides del semen de la teva parella. Un cop fecundat, l’òvul es converteix en un preembrió i s’introdueix a l’úter perquè continuï el seu desenvolupament.

Generalment, en un cicle menstrual només es genera un òvul cada mes. Per a la fecundació in vitro és desitjable obtenir més d’un òvul, per això cal estimular els ovaris hormonalment per aconseguir diversos òvuls madurs alhora. Aquest tipus de fecundació in vitro és ideal quan hi ha una quantitat insuficient d’espermatozoides per poder fer una inseminació artificial, o bé quan hi ha alguna obstrucció o danys en les trompes de Fal·lopi, ja que no existeix cap altra possibilitat d’aconseguir un embaràs. També es recomana aquesta tècnica després d’haver intentat diverses vegades la inseminació artificial sense haver aconseguit un embaràs.

Fases

Control i estimulació dels ovaris

1. Control i estimulació dels ovaris

S’estimulen els ovaris mitjançant l’administració d’hormones (hormona fol·liculostimulant, FSH i, en alguns casos, hormona luteostimulant, LH) i es controla el desenvolupament del cicle amb ecografies fins comprovar que el número i mida dels fol·licles és l’adequat. És llavors quan mitjançant l’administració d’una altra hormona que imita l’LH, que és l’hormona que naturalment provoca l’ovulació (hormona luteostimulant), es provoca l’alliberament de l’òvul.

Extracció dels òvuls i fecundació in vitro

2. Extracció dels òvuls i fecundació in vitro

L’extracció dels òvuls es fa mitjançant la punció i l’aspiració dels fol·licles. És un procediment que requereix anestèsia mitjançant sedació. Un cop extrets, els òvuls es mantenen unes hores en un medi de cultiu; mentre es prepara el semen per aïllar els espermatozoides mòbils.

Si la tècnica que s’ha d’usar és la ICSI (introducció d’un espermatozoide en cada òvul madur), els òvuls es despullen, és a dir, se’ls treuen les cèl·lules que envolten la seva superfície i s’injecta un espermatozoide a cada un.

En el nostre centre practiquem la ICSI en el 99% dels casos, excepte quan s’indiqui el contrari. En cas de practicar una fecundació in vitro clàssica, es col·loquen els espermatozoides (entre 50.000 i 100.000) en el medi de cultiu on són els òvuls i, al dia següent, es comprova quants han estat fecundats.

Òbviament, com més gran és el nombre d’òvuls i millor qualitat tingui el semen, més grans són les possibilitats d’obtenir embrions. Aquesta tècnica té l’inconvenient d’oferir taxes de fertilització més baixes, atès que l’espermatozoide no s’introdueix directament a l’òvul.

Transferència

3. Transferència

El dia següent de l’extracció i de l’ICSI o fertilització dels òvuls sabrem el nombre d’ells que han fecundat. En els 2 o 3 dies següents, aquests òvuls fertilitzats es converteixen en preembrions preparats per ser transferits a l’úter.

El dia de la transferència, entre el dia 2 i 5 després de la fecundació, segons el cas, se seleccionen els preembrions que presenten millors característiques de desenvolupament. Segons la llei, podrem transferir fins a 3 preembrions, però número més habitual és entre 1 i 2, segons el día de la transferència i les característiques mèdiques i personals de cada pacient.

Els preembrions s’introdueixen en un fi catèter i són depositats a l’interior de l’úter -concretament a l’endometri- per part del ginecòleg. No és necessària anestèsia. Dels preembrions transferits habitualment només se n’implanta un, però cal tenir en compte que en algunes ocasions se’n pot implantar més d’un, el que donaria lloc a un embaràs múltiple. És per això que cal adaptar el nombre d’embrions transferits al cas de cada pacient.

Criopreservació

4. Criopreservació

Els preembrions no transferits es congelen mitjançant nitrogen líquid (aquesta criopreservació és coneguda com a vitrificació) i posteriorment s’emmagatzemen en el banc d’embrions convenientment identificats. Aquest preembrions es poden fer servir en cicles posteriors si no s’aconsegueix un embaràs en el primer intent. Evidentment, el tractament per preparar l’úter per a una transferència d’embrions congelats és molt més senzill ja que no cal l’estimulació i l’extracció d’òvuls.

Taxa d’èxit

Cost del tractament

Gràcies als nostres 15 anys d’experiència amb pacients provinents de tot el món, a EUGIN et podem oferir les millors
garanties.

El cost total del teu tractament, tancat, sense sorpreses, des de 4.645 EUR *
Els tractaments mèdics a Espanya estan exempts d’IVA

Aquest import inclou tots els actes mèdics necessaris per a la seva realització, des de la teva primera visita fins a la finalització del mateix.

Aquest import NO inclou:

 • Els tests mèdics previs necessaris: aquests són diferents per a cada persona en funció del seu historial clínic.
 • La medicació: durant la teva primera visita, el teu metge t’indicarà les dosis que necessites, segons el teu cas.
 • El cultiu a blastocist, ja que fins unes hores després de la fecundació no podrem saber si els embrions tenen potencial de desenvolupar-se fins aquesta etapa.

Viatges i estada: a EUGIN, tots els tractaments es realitzen a Barcelona. Pots començar immediatament i, des que el comences fins que l’acabes, acostuma a passar al voltant d’un mes.

Conscients que els desplaçaments suposen un important cost afegit, a Eugin fem tot el possible per reduir-los al mínim imprescindible.

Per això, et proposem dues modalitats:

 1. Dos curts viatges a Barcelona
  Els viatges poden programar-se tots els dies de la setmana (cap de setmana inclòs) per facilitar-te quadrar-los amb la teva agenda.
 2. b) Un únic viatge a Barcelona, de duració variable
  Existeix la possibilitat de programar un únic viatge a Barcelona per realitzar el tractament. Si prefereixes aquesta opció, pots contactar amb el nostre equip d’atenció al pacient, que t’ajudarà a planificar tot el desplaçament. Segons el teu cas i el tractament que realitzis, l’estada pot variar* entre 15 dies i un mes aproximadament.

  *En el cas de requerir un visat, tingues en compte la possibilitat de que el teu viatge podrà allargar-se en funció del teu cas i el tractament que realitzis. El nostre equip d’atenció al pacient t’ajudarà a organitzar tots els detalls de la teva estada.

Tot el seguiment es realitza de manera còmoda, segura i amb tota privacitat a través de la teva àrea privada, dissenyada a la nostra web a tal efecte.

Darrera Actualització: juliol, 2017
La teva primera visita, sense compromís