La fecundació in vitro amb òvuls propis i esperma de donant és una tècnica de laboratori que consisteix a fecundar els òvuls, prèviament extrets, amb els espermatozoides d’un donant anònim.


Quan es recomana?

La fecundació in vitro amb òvuls propis i esperma de donant és una tècnica de laboratori que consisteix a fecundar els òvuls, prèviament extrets, amb els espermatozoides d’un donant anònim. Aquesta mostra té unes condicions òptimes de qualitat i quantitat d’espermatozoides, ja que provenen d’un donant sa. Un cop fecundat, l’òvul es converteix en un preembrió i es transfereix a l’úter perquè continuï el seu desenvolupament.

Fulletó PDF (477 Kb)

Aquest tipus de fecundació in vitro es fa servir quan vols ser mare soltera, la teva parella és una altra dona o després de diversos intents de fecundació in vitro amb esperma de la parella sense èxit i en el qual sospitem que l’origen de les fallides pot ser masculí.

També es fa servir en casos d’azoospèrmia (l’home no té espermatozoides en l’esperma ejaculat) o quan el semen s’ha fet servir sense èxit.

O, més rarament, quan l’home té una anomalia cromosòmica i, per motius ètics, no té intenció de sotmetre’s al diagnòstic genètic preimplantacional (estudi de les característiques cromosòmiques de l’embrió abans de ser implantat a l’úter).


Fases

1. Control i estimulació dels ovaris

S’estimulen els ovaris mitjançant l’administració d’hormones (hormona fol·liculostimulant, FSH i, en alguns casos, hormona luteostimulant, LH) i es controla el desenvolupament del cicle amb ecografies fins comprovar que el número i mida dels fol·licles és l’adequat. És llavors quan mitjançant l’administració d’una altra hormona que imita l’LH, que és l’hormona que naturalment provoca l’ovulació (hormona luteostimulant), es provoca l’alliberament de l’òvul.

2. Obtenció de la mostra de semen

La mostra de semen s’obté d’un donant que ha passat per un estudi mèdic complet (anàlisi de semen, anàlisis de sang i orina, exploració general, estudi de malalties de transmissió sexual i examen psicològic) per assegurar la qualitat dels seus espermatozoides i descartar qualsevol patologia. Tots els donants són majors d’edat i signen un consentiment i l’anonimat de la seva donació.

El semen es congela abans de fer-lo servir i es manté així durant un mínim de sis mesos per tal de garantir el període finestra de certes malalties de transmissió sexual.

3. Extracció dels òvuls i fecundació in vitro

L’extracció dels òvuls es fa mitjançant la punció i l’aspiració dels fol·licles. És un procediment que requereix anestèsia mitjançant sedació. Un cop extrets, els òvuls es mantenen unes hores en un medi de cultiu; mentre es prepara el semen per aïllar els espermatozoides mòbils.

Si la tècnica que s’ha d’usar és la ICSI (introducció d’un espermatozoide en cada òvul madur), els òvuls es despullen, és a dir, se’ls treuen les cèl·lules que envolten la seva superfície i s’injecta un espermatozoide a cada un.

En el nostre centre practiquem la ICSI en el 99% dels casos, excepte quan s’indiqui el contrari. En cas de practicar una fecundació in vitro clàssica, es col·loquen els espermatozoides (entre 50.000 i 100.000) en el medi de cultiu on són els òvuls i, al dia següent, es comprova quants han estat fecundats.

Òbviament, com més gran és el nombre d’òvuls i millor qualitat tingui el semen, més grans són les possibilitats d’obtenir embrions. Aquesta tècnica té l’inconvenient d’oferir taxes de fertilització més baixes, atès que l’espermatozoide no s’introdueix directament a l’òvul.

4. Transferència

El dia següent de l’extracció i de l’ICSI o fertilització dels òvuls sabrem el nombre d’ells que han fecundat. En els 2 o 3 dies següents, aquests òvuls fertilitzats es converteixen en preembrions preparats per ser transferits a l’úter.

El dia de la transferència, entre el dia 2 i 5 després de la fecundació, segons el cas, se seleccionen els preembrions que presenten millors característiques de desenvolupament. Segons la llei, podrem transferir fins a 3 preembrions, però número més habitual és entre 1 i 2, segons el día de la transferència i les característiques mèdiques i personals de cada pacient.

Els preembrions s’introdueixen en un fi catèter i són depositats a l’interior de l’úter -concretament a l’endometri- per part del ginecòleg. No és necessària anestèsia. Dels preembrions transferits habitualment només se n’implanta un, però cal tenir en compte que en algunes ocasions se’n pot implantar més d’un, el que donaria lloc a un embaràs múltiple. És per això que cal adaptar el nombre d’embrions transferits al cas de cada pacient.

5. Criopreservació

Els preembrions no transferits es congelen mitjançant nitrogen líquid (aquesta criopreservació és coneguda com a vitrificació) i posteriorment s’emmagatzemen en el banc d’embrions convenientment identificats. Aquest preembrions es poden fer servir en cicles posteriors si no s’aconsegueix un embaràs en el primer intent. Evidentment, el tractament per preparar l’úter per a una transferència d’embrions congelats és molt més senzill ja que no cal l’estimulació i l’extracció d’òvuls.


Taxes d’èxit certificades


Responsive image
Responsive image


Cost del tractament

El cost total del teu tractament, tancat, sense sorpreses, des de: 4955 EUR

Obtén la teva Valoració de Fertilitat 360º gratuïta durant la teva primera visita, si la sol·licites abans del 30 d'abril.

Aquest import inclou tots els actes mèdics necessaris per a la seva realització, des de la teva primera visita fins a la finalització del mateix.

Els tractaments mèdics a Espanya estan exempts d’IVA.

Aquest import NO inclou:

  • Les proves mèdiques prèvies necessàries, ja que són diferents per cada persona en funció del seu historial clínic.
  • La medicació, ja que durant la primera visita el teu metge t’indicarà la dosi que necessites segons el teu cas.
  • El cultiu a blastocist, ja que fins unes hores després de la fecundació no podrem saber si els embrions tenen potencial de desenvolupar-se fins aquesta etapa.
  • La vitrificació d’oòcits o embrions, atès que la necessitat d’aquesta tècnica no es concreta fins la darrera fase del tractament de fecundació in vitro.

Calculadora

Simulador de finançament del teu tractament. Introdueix l’import que desitges finançar.

Calcular

El teu tractament suposaria:
3 quotes de - cadascuna*
6 quotes de - cadascuna*
9 quotes de - cadascuna*
12 quotes de - cadascuna*

*Inclou el cost de 2% de tramitació de l'expedient

Per sol·licitar el finançament del teu tractament, és necessari que et posis en contacte amb nosaltres per poder resoldre't qualsevol dubte


Viatges i estada

A EUGIN, tots els tractaments es realitzen a Barcelona. Pots començar immediatament i, des que el comences fins que l’acabes, acostuma a passar al voltant d’un mes.

Conscients que els desplaçaments suposen un important cost afegit, a Eugin fem tot el possible per reduir-los al mínim imprescindible.

Per això, et proposem dues modalitats:

A. Dos curts viatges a Barcelona. Els viatges poden programar-se tots els dies de la setmana (cap de setmana inclòs) per facilitar-te quadrar-los amb la teva agenda.
B. Un únic viatge a Barcelona, de duració variable. Existeix la possibilitat de programar un únic viatge a Barcelona per realitzar el tractament. Si prefereixes aquesta opció, pots contactar amb el nostre equip d’atenció al pacient, que t’ajudarà a planificar tot el desplaçament. Segons el teu cas i el tractament que realitzis, l’estada pot variar* entre 15 dies i un mes aproximadament.

*En el cas de requerir un visat, tingues en compte la possibilitat de que el teu viatge podrà allargar-se en funció del teu cas i el tractament que realitzis. El nostre equip d’atenció al pacient t’ajudarà a organitzar tots els detalls de la teva estada.

Tot el seguiment es realitza de manera còmoda, segura i amb tota privacitat a través de la teva àrea privada, dissenyada a la nostra web a tal efecte.
Aquesta tècnica ofereix una probabilitat d’embaràs certificada, de fins a un
64%

Tota la informació que necessites per prendre la millor decisió

El teu Prediagnòstic gratuït

Començar el meu tractament

Més informació

Darrera Actualització: desembre 2018