Fecundació in Vitro amb òvuls propis i esperma de donant

FIV amb òvuls propis i esperma de donant

La fecundació in vitro amb òvuls propis i esperma de donant és una tècnica de laboratori que consisteix a fecundar els òvuls, prèviament extrets, amb els espermatozoides d’un donant anònim.

FIV amb òvuls propis i esperma de donant
FIV amb òvuls propis i esperma de donant

Quan es recomana?

La fecundació in vitro amb òvuls propis i esperma de donant és una tècnica de laboratori que consisteix a fecundar els òvuls, prèviament extrets, amb els espermatozoides d’un donant anònim. Aquesta mostra té unes condicions òptimes de qualitat i quantitat d’espermatozoides, ja que provenen d’un donant sa. Un cop fecundat, l’òvul es converteix en un preembrió i es transfereix a l’úter perquè continuï el seu desenvolupament.

Aquest tipus de fecundació in vitro es fa servir quan vols ser mare soltera, la teva parella és una altra dona o després de diversos intents de fecundació in vitro amb esperma de la parella sense èxit i en el qual sospitem que l’origen de les fallides pot ser masculí.

També es fa servir en casos d’azoospèrmia (l’home no té espermatozoides en l’esperma ejaculat) o quan el semen s’ha fet servir sense èxit.

O, més rarament, quan l’home té una anomalia cromosòmica i, per motius ètics, no té intenció de sotmetre’s al diagnòstic genètic preimplantacional (estudi de les característiques cromosòmiques de l’embrió abans de ser implantat a l’úter).

Fases

Control i estimulació dels ovaris

1. Control i estimulació dels ovaris

S’estimulen els ovaris mitjançant l’administració d’hormones (hormona fol·liculostimulant, FSH i, en alguns casos, hormona luteostimulant, LH) i es controla el desenvolupament del cicle amb ecografies fins comprovar que el número i mida dels fol·licles és l’adequat. És llavors quan mitjançant l’administració d’una altra hormona que imita l’LH, que és l’hormona que naturalment provoca l’ovulació (hormona luteostimulant), es provoca l’alliberament de l’òvul.

Obtenció de la mostra de semen

2. Obtenció de la mostra de semen

La mostra de semen s’obté d’un donant que ha passat per un estudi mèdic complet (anàlisi de semen, anàlisis de sang i orina, exploració general, estudi de malalties de transmissió sexual i examen psicològic) per assegurar la qualitat dels seus espermatozoides i descartar qualsevol patologia. Tots els donants són majors d’edat i signen un consentiment i l’anonimat de la seva donació.

El semen es congela abans de fer-lo servir i es manté així durant un mínim de sis mesos per tal de garantir el període finestra de certes malalties de transmissió sexual.

Extracció dels òvuls i fecundació in vitro

3. Extracció dels òvuls i fecundació in vitro

L’extracció dels òvuls es fa mitjançant la punció i l’aspiració dels fol·licles. És un procediment que requereix anestèsia mitjançant sedació. Un cop extrets, els òvuls es mantenen unes hores en un medi de cultiu; mentre es prepara el semen per aïllar els espermatozoides mòbils.

Si la tècnica que s’ha d’usar és la ICSI (introducció d’un espermatozoide en cada òvul madur), els òvuls es despullen, és a dir, se’ls treuen les cèl·lules que envolten la seva superfície i s’injecta un espermatozoide a cada un.

En el nostre centre practiquem la ICSI en el 99% dels casos, excepte quan s’indiqui el contrari. En cas de practicar una fecundació in vitro clàssica, es col·loquen els espermatozoides (entre 50.000 i 100.000) en el medi de cultiu on són els òvuls i, al dia següent, es comprova quants han estat fecundats.

Òbviament, com més gran és el nombre d’òvuls i millor qualitat tingui el semen, més grans són les possibilitats d’obtenir embrions. Aquesta tècnica té l’inconvenient d’oferir taxes de fertilització més baixes, atès que l’espermatozoide no s’introdueix directament a l’òvul.

Transferència

4. Transferència

A l’endemà de l’extracció i de la ICSI dels òvuls, sabrem el nombre d’òvuls fecundats. En els 2 o 3 dies següents, aquests òvuls fertilitzats es converteixen en preembrions preparats per ser transferits a l’úter.

El dia de la transferència se seleccionen els preembrions que presenten característiques de desenvolupament millors. D’acord amb la llei, podem transferir fins a tres preembrions, però el nombre mitjà més habitual és de dos.

Els preembrions s’introdueixen en un catèter prim i el ginecòleg els canalitza fins al final de l’úter. No cal anestèsia. Dels preembrions transferits, habitualment només s’hi implanta un d’ells, però cal tenir en compte que en algunes ocasiones s’hi pot implantar més d’un, és a dir, es produiria un embaràs múltiple.

Criopreservació

5. Criopreservació

Els preembrions no transferits es congelen mitjançant nitrogen líquid (aquesta criopreservació és coneguda com a vitrificació) i posteriorment s’emmagatzemen en el banc d’embrions convenientment identificats. Aquest preembrions es poden fer servir en cicles posteriors si no s’aconsegueix un embaràs en el primer intent. Evidentment, el tractament per preparar l’úter per a una transferència d’embrions congelats és molt més senzill ja que no cal l’estimulació i l’extracció d’òvuls.

Taxa d’èxit

Cost del tractament

Gràcies als nostres 15 anys d’experiència amb pacients provinents de tot el món, a EUGIN et podem oferir les millors garanties.

El cost total del teu tractament, tancat, sense sorpreses, des de 4.955 EUR *
Els tractaments mèdics a Espanya estan exempts d’IVA

Aquest import inclou tots els actes mèdics necessaris per a la seva realització, des de la teva primera visita fins a la finalització del mateix.

Aquest import NO inclou:

 • Els tests mèdics previs necessaris: aquests són diferents per a cada persona en funció del seu historial clínic, i per aquest motiu no podem incloure’ls en un pressupost tancat.
  Sabem que aquestes analítiques poden resultar molt cares, i en alguns casos difícils d’obtenir. Si ho desitges, ens en podem ocupar a un preu reduït, amb l’avantatge que no t’hauràs de preocupar de res.
 • La medicació: durant la teva primera visita, el teu metge t’indicarà les dosis que necessites, segons el teu cas. El preu de la medicació ve determinat pel laboratori que l’elabora.
  A títol orientatiu, el cost mitjà de la medicació per al teu tractament oscil·larà entre 800 y 1.100€.

Viatges i estada: a EUGIN, tots els tractaments es realitzen a Barcelona. Pots començar immediatament i, des que el comences fins que l’acabes, acostuma a passar al voltant d’un mes.

Conscients que els desplaçaments suposen un important cost afegit, a Eugin fem tot el possible per reduir-los al mínim imprescindible.

Per això, et proposem dues modalitats:

 1. Dos curts viatges a Barcelona
  Els viatges poden programar-se tots els dies de la setmana (cap de setmana inclòs) per facilitar-te quadrar-los amb la teva agenda.
 2. Un únic viatge a Barcelona, de duració variable
  Existeix la possibilitat de programar un únic viatge a Barcelona per realitzar el tractament. Si prefereixes aquesta opció, pots contactar amb el nostre equip d’atenció al pacient, que t’ajudarà a planificar tot el desplaçament. Segons el teu cas i el tractament que realitzis, l’estada pot variar* entre 15 dies i un mes aproximadament.

  *En el cas de requerir un visat, tingues en compte la possibilitat de que el teu viatge podrà allargar-se en funció del teu cas i el tractament que realitzis. El nostre equip d’atenció al pacient t’ajudarà a organitzar tots els detalls de la teva estada.

Tot el seguiment es realitza de manera còmoda, segura i amb tota privacitat a través de la teva àrea privada, dissenyada a la nostra web a tal efecte.

Darrera Actualització: juliol, 2016
La teva primera visita, sense compromís