La fecundació in vitro amb òvuls i esperma de donant és una tècnica de laboratori que consisteix a fecundar els òvuls d’una donat amb el semen d’un donant, ambdós anònims.


Quan es recomana?

Fulletó PDF (941 Kb)

La Fecundació in Vitro amb òvuls i esperma de donants és una tècnica de laboratori que consisteix a fecundar els òvuls d’una donant amb el semen d’un donant, ambdós anònims. Un cop fecundat, l’òvul es converteix en un preembrió i es transfereix a l’úter, prèviament preparat, perquè continuï el seu desenvolupament.

Aquesta tècnica s’utilitza en cas que tinguis problemes en els ovaris, ja sigui per la teva edat, ja sigui per motius desconeguts, i es recorre al semen del banc perquè vols ser mare soltera, perquè la teva parella és una altra dona, o perquè la parella masculina té problemes d’azoospèrmia (absència d’espermatozoides) o altres anomalies de l’esperma.


Fases

1. Selecció de la donant

Les donants són seleccionades a partir de criteris mèdics molt estrictes i se’ls fan bateries de proves complementàries per descartar patologies importants que poguessin tenir repercussió en la salut del nadó.

Un dels factors diferencials del nostre programa de donació és intentar assolir la major similitud possible entre les característiques físiques (fenotips) de la donant i de la receptora. És el que nosaltres anomenem fer un bon “matching fenotípic”.

Aquests resultats són revisats per un metge que comprova també l’absència de malalties genètiques conegudes fins al moment en els antecedents personals o familiars, mentre que un psicòleg avalua la salut mental de la donant. Finalment, la donant signa un consentiment, de conformitat amb la llei espanyola, en què accepta donar els seus òvuls a una parella que vulgui un fill i mai no intentarà conèixer-ne la identitat.

2. Tractament de la donant

Les donants han de seguir un tractament d’estimulació ovàrica d’unes dues setmanes de duració, que consisteix en l’administració d’injeccions subcutànies d’hormones i es fa un seguiment mitjançant ecografies i anàlisis de sang, si escau. Els òvuls s’extreuen mitjançant una punció ovàrica que es fa sota sedació.

3. Obtenció de la mostra de semen

La mostra de semen s’obté d’un donant que ha passat per un estudi mèdic complet (anàlisi de semen, anàlisis de sang i orina, exploració general, estudi de malalties de transmissió sexual i examen psicològic) per assegurar la qualitat dels seus espermatozoides i descartar qualsevol patologia. Tots els donants són majors d’edat i signen un consentiment i l’anonimat de la seva donació. El semen es congela abans de fer-lo servir.

4. Extracció dels òvuls i fecundació in vitro

L’extracció dels òvuls es fa mitjançant la punció i l’aspiració dels fol·licles. Un cop extrets, es cultiven durant unes hores i mentre es prepara el semen per aïllar els espermatozoides mòbils.

Si la tècnica que s’ha d’usar és la ICSI (introducció d’un espermatozoide en cada òvul madur), els òvuls es despullen, és a dir, se’ls treuen les cèl·lules que envolten la seva membrana i s’injecta un espermatozoide a cada un. En el nostre centre practiquem la ICSI en el 99% dels casos, excepte quan s’indiqui el contrari.

Si no, es col·loquen els espermatozoides (entre 50.000 i 100.000) en el medi de cultiu on són els òvuls i, al dia següent, es comprova quants han estat fecundats. Òbviament, com més gran és el nombre d’òvuls, més grans són les possibilitats d’obtenir embrions.

5. Transferència

El dia següent de l’extracció i de l’ICSI o fertilització dels òvuls sabrem el nombre d’ells que han fecundat. En els 2 o 3 dies següents, aquests òvuls fertilitzats es converteixen en preembrions preparats per ser transferits a l’úter.

El dia de la transferència, entre el dia 2 i 5 després de la fecundació, segons el cas, se seleccionen els preembrions que presenten millors característiques de desenvolupament. Segons la llei, podrem transferir fins a 3 preembrions, però número més habitual és entre 1 i 2, segons el día de la transferència i les característiques mèdiques i personals de cada pacient.

Els preembrions s’introdueixen en un fi catèter i són depositats a l’interior de l’úter -concretament a l’endometri- per part del ginecòleg. No és necessària anestèsia. Dels preembrions transferits habitualment només se n’implanta un, però cal tenir en compte que en algunes ocasions se’n pot implantar més d’un, el que donaria lloc a un embaràs múltiple. És per això que cal adaptar el nombre d’embrions transferits al cas de cada pacient.

6. Criopreservació

Els preembrions no transferits es congelen mitjançant nitrogen líquid (aquesta criopreservació és coneguda com a vitrificació) i posteriorment s’emmagatzemen en el banc d’embrions convenientment identificats. Aquest preembrions es poden fer servir en cicles posteriors si no s’aconsegueix un embaràs en el primer intent. Evidentment, el tractament per preparar l’úter per a una transferència d’embrions congelats és molt més senzill ja que no cal l’estimulació i l’extracció d’òvuls.


Taxes d’èxit certificades


Responsive image
Responsive image


Cost del tractament

El cost total del teu tractament, tancat, sense sorpreses, des de: 6415 EUR

Obtén la teva Valoració de Fertilitat 360º gratuïta durant la teva primera visita, si la sol·licites abans del 30 d'abril.

Aquest import inclou tots els actes mèdics necessaris per a la seva realització, des de la teva primera visita fins a la finalització del mateix.Els tractaments mèdics a Espanya estan exempts d’IVA.

Aquest import NO inclou:

  • Les proves mèdiques prèvies necessàries, ja que són diferents per cada persona en funció del seu historial clínic.
  • La medicació, ja que durant la primera visita el teu metge t’indicarà la dosi que necessites segons el teu cas.
  • El cultiu a blastocist, ja que fins unes hores després de la fecundació no podrem saber si els embrions tenen potencial de desenvolupar-se fins aquesta etapa.
  • La vitrificació d’oòcits o embrions, atès que la necessitat d’aquesta tècnica no es concreta fins la darrera fase del tractament de fecundació in vitro.

El cost de la medicació per a la donant serà de 1.500€ (en el cas que no ens l’hagis aportat prèviament).


Calculadora

Simulador de finançament del teu tractament. Introdueix l’import que desitges finançar.

Calcular

El teu tractament suposaria:
3 quotes de - cadascuna*
6 quotes de - cadascuna*
9 quotes de - cadascuna*
12 quotes de - cadascuna*

*Inclou el cost de 2% de tramitació de l'expedient

Per sol·licitar el finançament del teu tractament, és necessari que et posis en contacte amb nosaltres per poder resoldre't qualsevol dubte


Viatges i estada

A EUGIN, tots els tractaments es realitzen a Barcelona. Pots començar immediatament i, des que el comences fins que l’acabes, acostuma a passar al voltant d’un mes.

Conscients que els desplaçaments suposen un important cost afegit, a Eugin fem tot el possible per reduir-los al mínim imprescindible.

Per això, et proposem dues modalitats:

A. Dos curts viatges a la Clínica EUGIN Barcelona.
Els viatges poden programar-se tots els dies de la setmana (cap de setmana inclòs) per facilitar-te quadrar-los amb la teva agenda.
B. Un únic viatge a Barcelona, de duració variable.
Existeix la possibilitat de programar un únic viatge a Barcelona per realitzar el tractament. Si prefereixes aquesta opció, pots contactar amb el nostre equip d’atenció al pacient, que t’ajudarà a planificar tot el desplaçament. Segons el teu cas i el tractament que realitzis, l’estada pot variar* entre 15 dies i un mes aproximadament.

*En el cas de requerir un visat, tingues en compte la possibilitat de que el teu viatge podrà allargar-se en funció del teu cas i el tractament que realitzis. El nostre equip d’atenció al pacient t’ajudarà a organitzar tots els detalls de la teva estada.

Tot el seguiment es realitza de manera còmoda, segura i amb tota privacitat a través de la teva àrea privada, dissenyada a la nostra web a tal efecte.
Aquesta tècnica ofereix una probabilitat d’embaràs acumulada, de fins a un
93%

Tota la informació que necessites per prendre la millor decisió

El teu Prediagnòstic gratuït

Començar el meu tractament

Més informació

Darrera Actualització: novembre 2018