Tractaments de Reproducció Assistida

La reproducció assistida no fa miracles, simplement ajuda la naturalesa a seguir el seu camí quan no ho pot fer per ella mateixa.

¿En què consisteis la reproducció assistida?
L’ésser humà és el fruit de la feliç trobada entre un espermatozoide i un òvul. En la reproducció natural, després de l’ejaculació, milions d’espermatozoides arriben a la vagina i comencen una veritable carrera d’obstacles fins arribar a l’òvul. Els espermatozoides viatgen des de la vagina fins a les trompes de Fal·lopi, on es trobaran amb l’òvul. Dels milions d’espermatozoides, només un podrà fecundar l’òvul trencant-ne la membrana. Un cop aconseguit, l’espermatozoide perd la seva cua i es fusiona amb el nucli de l’òvul. És llavors quan es produeix una reacció que endureix la membrana de l’òvul per evitar que cap altre espermatozoide hi pugui entrar. A vegades, cada cop més sovint atès el retard de la maternitat, aquesta trobada no resulta tan fàcil.

La reproducció assistida consisteix a ajudar la naturalesa a seguir el seu camí quan no ho pot fer. Es tracta d’un miracle? No, només d’una sèrie de tècniques que aconsegueixen en molts casos el que semblava impossible: un embaràs.

Tècniques de reproducció assistida

Inseminació Artificial

Inseminació Artificial

La Inseminació Artificial simplement imita la reproducció natural, dins l’úter, i facilita als espermatozoides l’arribada al lloc adequat en el moment de l’ovulació. Es recorre a la inseminació artificial quan els espermatozoides tenen dificultats per arribar fins a l’úter, ja sigui per un obstacle, sigui per un obstacle, per falta de quantitat o de qualitat de l’esperma. Quan la inseminació artificial es fa amb el semen de la parella, s’anomena Inseminació Artificial conjugal o IAC. Quan no podem recuperar prou espermatozoides de la parella, o simplement no hi ha parella masculina, busquem un donant anònim. És el que anomenem Inseminació Artificial de donant o IAD. Aquesta tècnica és relativament senzilla i ofereix molt bons resultats. Però, sovint, les coses no són tan fàcils i cal recórrer a la Fecundació in vitro.

image description

Fecundació in vitro

La Fecundació in vitro permet fecundar un òvul amb un espermatozoide fora de l’úter, en el laboratori. Si els òvuls de la dona estan en bon estat, s’extreuen i, amb una agulla finíssima, s’introdueix un espermatozoide dins de cada òvul per fecundar-lo. És el que anomenem ICSI, per les seves sigles en anglès (injecció intracitoplasmàtica d’espermatozoides en cada òvul madur).
Un cop fecundat, l’òvul es converteix en preembrió i es col·loca a l’úter perquè continuï el seu desenvolupament.

Quan es sospita que pot haver alteracions en els espermatozoides, hem de veure les coses encara amb més deteniment per seleccionar només els morfològicament sans. És el que anomenem Injecció intracitoplasmàtica d’espermatozoides seleccionats morfològicament o IMSI, per les seves sigles en anglès (intracytoplasmic morphologically-selected sperm injection). Així com en la inseminació artificial, en la fecundació in vitro el semen pot ser de la parella o d’un donant anònim. És possible que una dona no generi òvuls o que aquests no estiguin en forma. En aquest cas, una donant anònima aporta el seu i, com en el cas anterior, s’insemina amb un espermatozoide, de la parella o d’un donant, i es col·loca a l’úter perquè segueixi el seu desenvolupament. Amb aquesta tècnica, sis de cada deu dones fan realitat el seu somni de ser mares.

Darrera Actualització: gener, 2017
La teva primera visita serà gratuïta si ens la sol·licita abans del 31 d'octubre.