Aquesta tècnica innovadora dóna als futurs pares la possibilitat d’observar les primeres hores de vida de l’embrió.
L’observació es produeix a distància, sense necessitat d’extreure l’embrió de la incubadora en cap moment.

Pot realitzar-se, sota petició, en tots els cicles de fecundació in vitro

Fulletó PDF (160 Kb)

La tecnologia time-lapse és una innovadora eina de laboratori que permet fer fotografies a l’embrió de forma continuada, des de les seves primeres hores de desenvolupament fins el moment de la seva transferència a l’úter de la dona.

Gràcies a aquesta avançada tècnica és possible obtenir imatges de l’embrió i observar-ne la seva evolució sense alterar les millors condicions per al seu desenvolupament. Així, la presa d’imatges es realitza des de dins l’entorn a través d’una càmera, però sense necessitat d’obrir l’incubador i extreure’n l’embrió cada cop que volem observar la seva morfologia.

L’embrió segueix còmode i segur la seva fascinant evolució, i nosaltres podem observar aquests moments emocionants des de fora. Aquest procés es duu a terme durant els primers dies de vida de l’embrió: un cop l’oòcit ha estat inseminat, comença a dividir-se en cèl·lules cada cop més petites fins que pot transferir-se a l’úter. Tot i que avui en dia no es pot afirmar que l’eina millori els resultats clínics d’un tractament de fecundació in vitro, no es descarta que en el futur l’aplicació de time-lapse pugui significar una millora en les probabilitats d’obtenir un embaràs.

A Eugin no hem dubtat a posar aquesta tecnologia a disposició dels nostres pacients, sent molt clars en tot moment sobre quines són les seves possibilitats actuals i seguint de ben a prop la investigació de les seves aplicacions potencials en el futur.

Darrera Actualització: abril 2017