Time-lapse embryo Imaging

Time-lapse embryo Imaging

La tecnologia time-lapse permet visualitzar la seqüència completa de l’evolució de l’embrió abans de la transferència.

Aquesta tècnica innovadora dóna als futurs pares la possibilitat d’observar les primeres hores de vida de l’embrió.
L’observació es produeix a distància, sense necessitat d’extreure l’embrió de la incubadora en cap moment.
POT REALITZAR-SE, SOTA PETICIÓ, EN TOTS ELS CICLES DE FECUNDACIÓ IN VITRO
S’inseminen varis oòcits per augmentar les possibilitats d’embaràs.

Es forma una cèl·lula amb dos pronuclis, un masculí i un altre femení.

Es divideix en dues cèl·lules, amb un nucli cada una.

Es divideix en quatre cèl·lules.

Es divideix en vuit cèl·lules.

Es divideix adquirint forma de móra.
Es denomina mòrula.

Es segueix dividint i compactant, arribant a les 100 cèl·lules.

Les cèl·lules s’alliberen de la membrana: és l’anomenada eclosió.

A partir d’aquest moment, l’embrió ja no pot viure fora del cos de la seva futura mare: ha arribat el moment de la transferència.

Time-lapse embryo Imaging

La tècnica
A la incubadora, mitjançant unes càmeres, s’obté una seqüència de fotografies de les primeres hores de vida de l’embrió. En un futur, aquesta tècnica podrà millorar les probabilitats d’embaràs.

La tecnologia time-lapse és una innovadora eina de laboratori que permet fer fotografies a l’embrió de forma continuada, des de les seves primeres hores de desenvolupament fins el moment de la seva transferència a l’úter de la dona.

Gràcies a aquesta avançada tècnica és possible obtenir imatges de l’embrió i observar-ne la seva evolució sense alterar les millors condicions per al seu desenvolupament. Així, la presa d’imatges es realitza des de dins l’entorn a través d’una càmera, però sense necessitat d’obrir l’incubador i extreure’n l’embrió cada cop que volem observar la seva morfologia.

L’embrió segueix còmode i segur la seva fascinant evolució, i nosaltres podem observar aquests moments emocionants des de fora. Aquest procés es duu a terme durant els primers dies de vida de l’embrió: un cop l’oòcit ha estat inseminat, comença a dividir-se en cèl·lules cada cop més petites fins que pot transferir-se a l’úter. Tot i que avui en dia no es pot afirmar que l’eina millori els resultats clínics d’un tractament de fecundació in vitro, no es descarta que en el futur l’aplicació de time-lapse pugui significar una millora en les probabilitats d’obtenir un embaràs.

A Eugin no hem dubtat a posar aquesta tecnologia a disposició dels nostres pacients, sent molt clars en tot moment sobre quines són les seves possibilitats actuals i seguint de ben a prop la investigació de les seves aplicacions potencials en el futur.

Darrera Actualització: setembre, 2015
La teva primera visita, sense compromís