Com preparar-me per al meu tractament?

 

Què s’ha de fer abans de deixar una mostra de semen?

S’aconsella deixar una mostra de semen després de la primera visita per acabar l’estudi d’esterilitat. De vegades serà necessària una segona mostra el dia de la punció d’ovòcits (FIV/ receptores) o el dia de la inseminació (IAC), segons les recomanacions dels biòlegs.

Per obtenir uns resultats òptims, és millor deixar la mostra després d’un període d’abstinència sexual de 3-5 dies. Es recull el semen obtingut per masturbació en una sala habilitada a l’efecte i es lliura de seguida al laboratori de la nostra clínica, que l’analitzarà. Podran obtenir els resultats al cap d’uns dies.

La realització d’un seminograma després d’un llarg període d’abstinència no és convenient. Podria donar un gran nombre d’espermatozous immòbils o morts i pot no reflectir la realitat.

Com m’haig de preparar per a la inseminació?

El dia de la inseminació hauràs de venir a la clínica sense necessitat d’estar en dejú uns 30 minuts abans de l’hora concertada si fem servir mostra de semen congelada (de la seva parella o del donant, segons sigui el cas). Si li sol·licitem deixar una mostra de semen fresc, hauràs de venir amb la teva parella 2 hores abans de l’hora prevista de la inseminació.

El metge repassarà els resultats que ens hauràs comunicat durant el seu cicle d’estimulació, resoldrà els dubtes que tingueu i t’explicarà com funciona el procés. Es tracta d’una tècnica generalment ràpida i indolora. Després de la inseminació es quedarà en repòs uns 10 minuts a la consulta i podrà tornar a casa seva el mateix dia amb qualsevol mitjà de transport (cotxe, tren, avió).

Com m’haig de preparar per a la punció fol·licular?

El dia previ a la punció fol·licular hauràs de prendre un antibiòtic per evitar el risc d’infeccions durant la punció. Hauràs de venir en dejú (com a mínim 6 hores sense beure/menjar) i sense maquillatge, perfums, joies, etc.

Demanem que es presenti a la clínica uns 45 minuts abans de l’hora convinguda per la punció, ja que tindrà una entrevista amb l’anestesista i el metge abans de procedir amb la tècnica.

El metge realitzarà la punció fol·licular sota sedació anestèsica per tal que sigui completament indolora. La sedació profunda és un procediment mitjançant el qual l’anestesista administra un fàrmac a través d’una injecció intravenosa que et deixarà adormida durant un breu espai de temps. Dura entre 10 i 20 minuts. Un cop ha finalitzat la punció fol·licular, us informarem del resultat i del nombre d’ovòcits obtinguts, i procedirem a la inseminació dels ovòcits madurs amb la mostra de semen.

Després de la punció es quedarà en repòs a la Clínica EUGIN durant 2-3 hores aproximadament. Un cop donada d’alta de la clínica, podràs marxar a casa (o a l’hotel) i fer repòs durant aquell dia. Podràs beure i menjar normalment de manera progressiva.

Aconsellem que et quedis uns 3-4 dies a Barcelona entre la punció (D+0) i el transfer (D+2-3), per evitar l’estrès i el cansament dels viatges.

Com m’haig de preparar per a la transferència d’embrions?

El dia de la transferència hauràs de venir a la Clínica 30 minuts abans de l’hora programada.
La transferència és indolora i no requereix anestèsia ni sedació.
En cas d’antecedents d’inseminacions intrauterines i/o transferències embrionàries que hagin estat difícils o si et sents molt estressada, et donarem un relaxant muscular suau quan arribis a la clínica abans de la transferència.

La transferència es realitza mitjançant un control ecogràfic: és molt important que tinguis la bufeta plena en el moment de la transferència (beure 3-4 gots d’aigua i no orinar 2-3 hores abans de la transferència). Aquest procediment facilita la transferència i en permet una millor visualització ecogràfica.

En arribar a la clínica, un traductor de l’equip de coordinació t’acompanyarà a una sala de repòs individual i t’ajudarà en el teu idioma (si fa falta) durant la teva estada a la clínica. Un embriòleg et farà un petit resum del teu cicle indicant el nombre d’embrions disponibles i quin o quins proposem transferir. Només es podran transferir els embrions considerats “aptes”. Es realitzarà la transferència a partir de l’obtenció d’1 embrió apte i no es podran transferir més de 3 embrions d’acord amb la legislació espanyola vigent.

Aconsellem que et quedis 1 o 2 dies a Barcelona. El que és ideal és quedar-se una nit abans i/o després del “transfer” per evitar l’estrès i el cansament dels viatges.

Tornar a les Preguntes Freqüents

La teva primera visita, sense compromís