Gràcies a la tècnica de congelació d’òvuls per vitrificació, es fa possible la preservació d’òvuls amb la finalitat que mantinguin les seves característiques actuals en l’espera que arribi el moment en el qual es desitja utilitzar-los.

Aquesta tècnica té dues aplicacions principals:

Per raons socials

La fertilitat decreix naturalment amb l’edat. Avui la congelació d’òvuls permet detenir-ne la pèrdua gradual de la seva capacitat reproductiva.
La Clínica EUGIN disposa d’un servei específic de preservació de la fertilitat, consultable a www.timefreeze.es

Per indicació mèdica

Certs tractaments poden arribar a afectar de manera irreversible la fertilitat actual dels òvuls d’una dona. El metge ha de valorar si resulta oportú aplicar aquesta tècnica.

Existeixen diferents trastorns que poden comprometre el futur reproductiu d’una dona: processos neoplàsics, endometriosi, malalties autoimmunes o fins i tot les cirurgies per problemes benignes que podrien disminuir la capacitat fèrtil i, per tant, dificultar o impedir poder tenir un fill en el futur.

Els tractaments de totes aquestes malalties estan evolucionant de manera important, traduint-se en una major taxa de curació dels pacients.

Les neoplàsies solen desenvolupar-se a una edat avançada, però la seva prevalença en la infància, adolescència i en adults joves no és insignificant. En el cas de dones en edat fèrtil, o pre-fèrtil, els tractaments necessaris per guarir la malaltia (cirurgia, quimioteràpia, radioteràpia o alguns tractaments immunosupressors) poden disminuir i fins i tot anul·lar la seva capacitat per aconseguir un futur embaràs.

Quan una dona és diagnosticada d’un problema, el primer que pensa és en curar-se, però els professionals de la sanitat hem de pensar que, quan aquestes dones superin el seu problema de salut, molt probablement desitjaran tenir fills.

L’ovari és un òrgan sensible, que pot danyar-se amb alguns tractaments farmacològics, en especial els utilitzats en oncologia. És possible que es vegi alterada la seva capacitat per ovular correctament i/o que els òvuls que s’hi allotgen hagin perdut la seva capacitat per desenvolupar un embrió d’un nen sa.

Les diferents societats mèdiques han elaborat guies d’actuació davant d’aquestes malalties. Precisament una de les recomanacions és explicar a la pacient les possibilitats que avui existeixen de preservar la seva fertilitat.

Una de les tècniques més provades de preservació de la fertilitat és la congelació d’òvuls per vitrificació. Aquesta permet que, una vegada superada la malaltia, la dona pugui aconseguir una gestació amb els seus propis òvuls.

Aquest procés consisteix en estimular el desenvolupament de diversos fol·licles amb la finalitat de, sota sedació anestèsica i per aspiració, obtenir uns òvuls. A continuació aquests es vitrifiquen i es conserven inalterats fins que la dona hagi completat el tractament de la seva malaltia i desitgi tenir un fill.

En els casos de dones d’edats superiors als 40 anys, s’ha de fer una valoració personalitzada. En tot moment, la pacient ha de rebre assessorament mèdic i una informació clara d’acord amb la seva edat i amb la seva reserva ovàrica.

Els tractaments farmacològics per l’estimulació ovàrica s’ajusten a cada cas, com en el càncer de mama, on els protocols disminueixen al mínim el nivell d’estrògens.

En aquests casos és molt important actuar ràpidament. A la Clínica EUGIN en som plenament conscients i disposem d’un protocol especialment dissenyat perquè la preservació de la fertilitat no retardi l’inici del tractament.


Desitjo que m’atenguin immediatament per a una possible preservació de la meva fertilitat per indicació mèdica.

Important

Si ja t’has registrat i disposes d’un número de pacient, si us plau, fes la teva consulta a través de l’Àrea privada.

La web d’Eugin utilitza el mateix protocol de seguretat i confiança HTTPS que fa servir el teu banc. La teva confidencialitat està garantida, i les teves dades encriptades de forma segura i automàtica.

Aquest camp és obligatori

Introdueix un correu electrònic vàlid

Aquest camp és obligatori

* Es requereixen els camps marcats

Processant sol·licitud...