La Fecundació in vitro per a parelles que no viuen a Barcelona

La Fecundació in vitro per a parelles que no viuen a Barcelona

El cicle de FIV-ICSI es realitza de forma sincrònica entre el ginecòleg o ecografista de la ciutat de residència de la parella i la Clínica EUGIN.

A. Fase de decisió i planificació de la tècnica

Consisteix en una consulta que serveix per orientar el cas i confirmar la tècnica a aplicar (FIV o FIV-ICSI).

Quan no és possible la visita en persona, aquesta consulta es realitza mitjançant l’enviament de tota la informació disponible (correu, correu electrònic, fax) a la Clínica EUGIN, on es realitzarà la selecció del procediment més adequat.
Avaluació del semen de la parella (seminograma). En el cas que sigui necessari congelar una mostra, aquesta s’obté uns dies abans de la punció (a Barcelona) i es conserva congelada a la Clínica EUGIN a Barcelona. Aquesta mostra s’emprarà per a la inseminació o ICSI dels òvuls obtinguts, en el cas que no es pugui disposar de semen fresc per qualsevol motiu.

La medicació per la pacient s’ha d’obtenir a la ciutat de residència de la parella. Es necessitarà per a la fase d’estimulació i EUGIN facilitarà una recepta que ha de ser prescrita posteriorment per un metge local.

B. Fase d’estimulació farmacològica

La preparació endometrial de la dona es pot iniciar quan es confirmi la tècnica a emprar i els condicionants relatius al control del cicle i la planificació del viatge a Barcelona.

La pauta de tractament s’ha de coordinar mitjançant correu electrònic, telèfon o fax. Per això s’ha d’informar del dia d’inici del tractament, el fàrmac emprat i la dosi. Així mateix, EUGIN ha de tenir constància dels resultats dels controls foliculars que es realitza la pacient, per tal de poder conduir el tractament des de Barcelona.

S’avisarà a la parella de la data estimada per a la punció fol·licular amb la finalitat que pugui preparar la seva visita a la Clínica EUGIN. Almenys l’últim control fol·licular s’ha de fer a Barcelona.

C. Fase d’aspiració fol·licular

Comprèn els procediments necessaris per a l’obtenció dels oòcits de la dona. Aquest dia la pacient ha d’acudir a la Clínica EUGIN. Un cop realitzada l’aspiració fol·licular se li comunicarà immediatament el nombre d’oòcits recuperats, així com les seves característiques.

D. Laboratori de fertilització in vitro

Comprèn els processos de laboratori per a la selecció dels oòcits obtinguts, descongelació i preparació del semen i fecundació in vitro o ICSI.

Es realitza en el laboratori de la Clínica EUGIN i s’empra el semen de la parella masculina, fresc o congelat, segons el cas.

Quan es confirmi la viabilitat dels embrions obtinguts, es comunicarà a la parella el nombre d’embrions i les seves característiques, a les 24 hores de la fecundació.

E. Transferència

Preparació en laboratori i transferència dels embrions. Es realitza dos o tres dies després de la fecundació.

La parella va a la Clínica EUGIN i es realitza la transferència a la sala de transferències, annexa al laboratori. Pot acudir només la dona. La pacient rep l’alta en el mateix dia.

F. Congelació d’embrions

Els embrions no utilitzats (si es tenen) es congelaran i podran ser emprats en un nou cicle.

Tens un dubte que no pot esperar?

Demana cita amb el nostre equip o pregunta als nostres experts.

Demana cita
Pregunta als experts

Tens un dubte que no pot esperar?

Demana cita amb el nostre equip o pregunta als nostres experts.

Demana cita
Pregunta als experts

Preguntes relacionades:

A Eugin continuem al teu costat

LA TEVA PRIMERA VISITA MÈDICA DES DE CASA