Com funcionen les estimulacions per a les inseminacions i FIV?

Després de la primera visita, el metge et lliurarà un protocol escrit i detallat amb totes les instruccions per saber com funciona. Durant el teu cicle d’estimulació tindràs un contacte TELEFÒNIC amb l’equip de coordinació de manera molt freqüent.

Abans d’iniciar el tractament el teu dossier mèdic i administratiu haurà d’estar complet, i t’aconsellem que tinguis a casa tots els medicaments que t’haurem receptat per no tenir dificultats durant la teva estimulació.

Durant les diferents fases, en funció del tractament realitzat, serà necessari procedir a l’aplicació d’injeccions subcutànies a l’abdomen. Tu mateixa te les podràs realitzar. El dia de la primera visita et lliurarem un “pendrive” o memòria USB amb una demostració de la forma de preparar i injectar els diferents medicaments. També hauràs de realitzar diversos controls fol·liculars (cada 48h-72h) per tal que puguem avaluar la resposta ovàrica i decidir quin és el moment adequat per venir a la clínica.

Per comunicar-nos el resultat dels controls fol·liculars de dilluns a divendres, necessitarem que ens els donis per telèfon abans de les 18.00h, per tal que el metge de la clínica pugui donar-te les instruccions sobre com seguir el tractament el mateix dia. El cap de setmana o els dies festius hauràs de realitzar el control fol·licular complet abans de les 13.00h (veure “Quins són els horaris de contacte i els dies festius a Barcelona?”).

Un cop la resposta ovàrica sigui adequada per a la tècnica desitjada, t’indicarem com i quan has de venir a la clínica (unes 48 hores entre l’últim control i el dia de la tècnica).

Cada control fol·licular consta de:

  1. Una ecografia per mesurar el diàmetre mitjà de cada fol·licle ovàric i el gruix del seu endometri.
  2. Una analítica per determinar els teus nivells hormonals.

L’ecografia ens ajuda a comprovar que els fol·licles estan creixent adequadament; és un control visual. Gràcies a l’analítica sabrem si els teus fol·licles maduren d’acord amb allò que es veu a l’ecografia. Per al seguiment a distància necessitem aquests dos exàmens el mateix dia per ajudar-nos a prendre les decisions exactes sobre els següents passos (programació de la tècnica, cancel·lació en cas de desenvolupament anòmal, etc.)

Cada dona respon de forma diferent a cada cicle d’estimulació. El protocol de tractament s’adapta segons la tècnica (IAD/IAC o FIV), l’edat, els antecedents i la seva reserva fol·licular, i no es pot preveure amb exactitud ni amb antelació el moment en què t’hauràs de desplaçar a la clínica. De manera general, un tractament d’inseminació és més curt que el d’una FIV, i fent els controls fol·liculars li podrem anar donant indicacions concretes.

Tens un dubte que no pot esperar?

Demana cita amb el nostre equip o pregunta als nostres experts.

Demana cita
Pregunta als experts

Tens un dubte que no pot esperar?

Demana cita amb el nostre equip o pregunta als nostres experts.

Demana cita
Pregunta als experts

Preguntes relacionades:

A Eugin continuem al teu costat

LA TEVA PRIMERA VISITA MÈDICA DES DE CASA