Què cal fer un cop acabat el tractament?

Recomanem passar a Barcelona la nit després de rebre el tractament perquè és un dia amb una gran càrrega emocional per als nostres pacients. Tanmateix, la majoria no es poden quedar i tornen a casa en avió, en tren o en cotxe. No hi ha cap problema amb el transport (vibració, altitud, etc.). Es pot viatjar sense cap preocupació i sense haver-se d’estar estirada tota l’estona.

T’aconsellem que no portis maletes o compres pesades i que no practiquis esport de manera intensa. Quan s’han transferit els embrions, es tracta d’un embaràs normal com el de qualsevol dona embarassada. De forma natural, una dona no sap que s’ha quedat embarassada fins al mes següent quan fa la prova d’embaràs. L’embrió es desenvolupa independentment del seu estil de vida.

Sabent que treballem amb embarassos de risc o difícils d’aconseguir, t’aconsellem que evitis l’estrès, l’esport intens i carregar pes, però pots fer una vida normal. Quant a l’alimentació, hauràs de menjar de forma sana i evitar els aliments i les begudes poc recomanables durant l’embaràs (alcohol, cafè, peix cru, etc.).

Les relacions sexuals no estan contraindicades. Diversos estudis científics mostren una absència de diferències en les taxes d’embaràs amb o sense abstinència sexual després de la transferència.

El factor psicològic entra en joc i és millor que tinguis la ment ocupada fins que et facis la prova d’embaràs.

No t’has de preocupar, passa sovint. El tractament, però també l’inici de l’embaràs, poden causar dolors, cansament, pits inflats, retenció de líquids i sagnats lleus. No és ni bon ni mal senyal, és freqüent.
Els sagnats lleus no solen ser greus i no és obligatòriament un signe d’avortament. La transferència s’ha realitzat pocs dies abans d’aquests símptomes i, encara que els embrions no s’hagin implantat, la persona no se n’adona perquè no necessàriament causen un sagnat. L’administració repetitiva de progesterona per via vaginal pot irritar una mica i causar sagnats lleus. Els dolors i el cansament poden ser una conseqüència del tractament hormonal.

Moltes dones embarassades de manera natural o amb tractaments de fertilitat tenen aquests símptomes durant els primers 3 mesos de l’embaràs: aconsellem repòs i dur una vida tranquil·la.

Pots consultar el teu ginecòleg per veure d’on provenen els sagnats lleus si persisteixen i s’acompanyen de dolor per fer una exploració i descartar algunes complicacions poc freqüents, com els embarassos ectòpics.

Cada dona reacciona de manera diferent a cada embaràs. No totes tenen símptomes i tampoc és cap senyal bo ni dolent. No necessàriament has de notar res diferent del que vas notar sota tractament hormonal, perquè dues setmanes és molt poc temps perquè el cos reaccioni intensament davant l’embaràs. El que és millor és esperar a la prova d’embaràs.

Aconsellem fer la prova d’embaràs en la data indicada pel metge perquè si la fa massa aviat pot sortir negativa quan seria positiva a les 2 setmanes. Has de seguir el tractament hormonal fins aquella data i només el podràs interrompre després de parlar amb l’equip mèdic de la clínica Eugin.

El tractament que et receptem és una ajuda per quedar-se embarassada i hauràs de seguir-lo durant les primeres setmanes d’embaràs per evitar el risc d’avortament. Durant els tractaments de reproducció assistida prendràs hormones en quantitats superiors al que és normal i que reprodueixen el model dels nivells hormonals del principi de l’embaràs.

Les hores següents a haver rebut el tractament són emocionalment molt intenses. Algunes pacients decideixen tornar a casa ja que no hi ha cap inconvenient per a viatjar. Et recomanem passar la primera nit a Barcelona, però en cap cas es tracta d’una obligació.

Altres recomanacions són: no fumar, evitar l’estrès, no practicar esport intens i tractar de no carregar pes, a part d’això, pot portar una vida normal. Pel que fa a l’alimentació, recomanem menjar de manera sana i evitar els aliments i begudes com ara l’alcohol, el cafè, o el peix cru.

Som conscients que les emocions són intenses, per això recomanem tenir la ment ocupada en altres assumptes fins a realitzar la prova d’embaràs.

Tens un dubte que no pot esperar?

Demana cita amb el nostre equip o pregunta als nostres experts.

Demana cita
Pregunta als experts

Tens un dubte que no pot esperar?

Demana cita amb el nostre equip o pregunta als nostres experts.

Demana cita
Pregunta als experts

Preguntes relacionades:

A Eugin continuem al teu costat

LA TEVA PRIMERA VISITA MÈDICA DES DE CASA