Experts internacionals en Reproducció Assistida opinen sobre la vitrificació d’òvuls


Gràcies a un sondeig realitzat a 300 metges i psicòlegs procedents de 13 països:

  • El 67% dels metges creu que s’hauria d’oferir aquesta tècnica a totes les dones joves
  • El 98% dels metges està a favor de la congelació d’òvuls, i només el 2% no la considera una tècnica vàlida.
  • El 60% dels metges defensa que no hi hauria d’haver una edat mínima per permetre vitrificar els òvuls, o la situen en els 18 anys
  • Pel 44% dels especialistes enquestats no convé brindar aquesta possibilitat després dels 40 anys

Barcelona, 4 de febrer de 2013. Al voltant de 300 experts es van reunir el passat divendres a Barcelona amb motiu de la celebració del I Simposi Internacional sobre la Vitrificació Social d’Òvuls. Aquesta trobada, recolzada per la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF), la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO) i l’Associació Espanyola per l’Estudi de la Biologia Reproductiva (ASEBIR), ha abordat la creixent importància de la criopreservació d’ovocits com alternativa que ofereix a la dona la possibilitat de mantenir la qualitat dels òvuls malgrat el pas del temps per posposar la maternitat.

Amb l’objectiu de conèixer la visió dels experts congregats en el simposi (procedents de 13 països), durant la sessió “És la vitrificació d’ovocits per raons socials èticament defensable?” es va sondejar la seva opinió sobre quin perfil de pacients haurien de ser informades d’aquesta opció en les consultes mèdiques. Avui en dia s’estima que només el 3% de les dones que ha sentit parlar d’aquesta tècnica reconeix que ha estat gràcies al seu metge i el 80% de les dones que saben de la seva existència ha aconseguit la informació gràcies a Internet. En confrontació amb aquesta realitat i segons les respostes obtingudes durant el simposi, el 67% dels metges creu que s’hauria d’oferir aquesta tècnica a totes les dones joves.

Altres qüestions plantejades en la reunió van ser l’edat a partir de la qual s’hauria de permetre la vitrificació d’òvuls o fins quan s’hauria de realitzar aquesta tècnica. El 47% dels metges defensa que l’edat a partir de la qual s’hauria de permetre se situa en els 18 anys i el 44% que no s’hauria de brindar aquesta possibilitat després dels 40 anys.

Sobre la Clínica Eugin

Des de la seva creació el 1999, a la Clínica Eugin, a Barcelona, hem ajudat a construir més de 13.000 famílies a tota Europa. En aquest temps, ens hem convertit en el primer centre de reproducció assistida de Catalunya quant al número de tractaments realizats i en un dels primers centres de Reproducció Assistida Europeus.

La clínica ofereix l’avantatge exclusiu de realitzar un diagnòstic online que contribueix a eliminar les llistes d’espera i fa més còmode tot el procés. Aquesta immediatesa ha permès que algunes de les pacients s’hagin quedat embarassades en menys d’un mes.

A més, som el primer centre europeu de Reproducció Assistida que compta amb el Certificat de Qualitat Total de la certificadora alemanya TÜV.

En termes nacionals, a més de comptar amb certificats ISO de qualitat, la Clínica Eugin s’ha convertit en la primera clínica de tractaments de reproducció assistida a Espanya en sumar al seu sistema de seguretat una nova tecnologia que augmenta el rigorós procés de seguretat. D’aquesta manera, reforcem un cop més el nostre compromís pel benestar dels nostres pacients.

La teva primera visita, sense compromís